Hoofdpagina

Uit Muziekschatten
Versie door Christien bolt 4 (overleg | bijdragen) op 28 jun 2013 om 14:29
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom op de OmroepmuziekWiki van voormalige Muziekbibliotheek van de Omroep.
Promenade Orkest o.l.v. Benedict Silberman in VARA-studio 2 aan de Heuvellaan (okt. 1949)


Een wiki met informatie over orkesten en ensembles, componisten en arrangeurs, dirigenten, zangers en zangeressen.
De Muziekbibliotheek van de Omroep wil hiermee een bijdrage leveren aan de bekendheid van en de kennis over de Hilversumse omroepmuziek in heden en verleden. Op de wiki zal veel informatie over de ensembles van weleer geplaatst worden. Er zijn ook foto's en andere afbeeldingen te vinden van componisten, musici en ensembles. Het is ook mogelijk om te luisteren naar (historische) muziekopnamen middels links naar geluidsopnamen uit het archief van het Instituut voor Beeld en Geluid, andere muziekinstellingen en eigen opnamen van het MCO.

Promenade Orkest o.l.v. Heinz Schröder in VARA-studio 1 (1976)

Bezoekers worden uitgenodigd zelf een bijdrage te leveren aan de OmroepmuziekWiki. U kunt uw kennis van en herinneringen aan de omroepmuziek toevoegen aan de wiki.
Om een bijdrage te kunnen leveren moet u zich wel eerst registreren.

De Muziekbibliotheek van de Omroep houdt per 1 augustus 2013 op te bestaan. Plannen om grote delen van de collecties onder te brengen in een Nationale Muziekbibliotheek worden onderzocht.
Voorlopig blijft Muziekschatten, waarvan de OmroepmuziekWiki deel uitmaakt, toegankelijk. Zodra meer duidelijk is over de huisvesting van de bibliotheekcollecties en de voortgang van Muziekschatten wordt dit op de website bekend gemaakt.